2015. szeptember 18., péntek

Csontszüret rajongói oldal - A kezdet


Sziasztok! Talán már ismerhettek a Könnyvilág blog oldalamról, ahol a könyvek által megélt élményeimet írom le nektek. Ha mégsem, akkor remélem, hogy most felkeltem az érdeklődéseteket. Igazából még csak nem olyan régóta ismerem a Csontszüret sorozatot, de az utóbbi időben annyira beleitták magukat a gondolataimba könyvek történése, hogy úgy gondoltam, én többet szeretnék írni a könyvekről, mint egy-egy bejegyzést. Így jutott eszembe, hogy létrehozok egy (első) rajongói oldalt, ahol a könyvekről, az írónőről, megjelenésekről olvashattok, természetesen igyekszem mindig a legfrissebb információkat hozni.Ez már csak azért is érdekes, mivel maga a sorozat hét részből áll, amiből még csak két rész jelent meg - itthon a második rész néhány nappal ezelőtt -, így úgy érzem, hogy lesz miről írnom. Én nagyon is úgy gondolom, hogy nem vagyok egyedül a sorozat rajongásával, szóval remélem, hogy sokan élvezettel fogjátok követni a bejegyzéseimet, és akár vissza is térek az oldalra. 

Néhány infó a könyvekről:

Samantha Shannon - Csontszüret
A szindikátusnak dolgoztam. Ha úgy vesszük, hacker voltam. Nem gondolatolvasó, inkább elmeradar, aki az éterre hangolódva fogta annak minden rezdülését. Olyasmit is érzékeltem, ami nem a közvetlen közelemben történt: rögtön tudtam, ha kint, az utcán végigsétált egy látó, és megéreztem, amikor Covent Gardenben gyülekezni kezdtek a lelkek. Amint rákapcsoltak a létfenntartó gépekre, a Seven Dials egy mérföldes körzetében bármit kiszagoltam az éterben. Ha bárkinek kedve támadt a I-4 szennyesében turkálni, Jaxon záros határidőn belül már ugrasztott is. Meggyőződése szerint ennél sokkal többre is képes lehettem volna, de Nick minden kísérletezést megtiltott. Fogalmunk sem volt, milyen következményei lennének rám nézve.
2059. Scion London. 
Paige Mahoney látszólag egy átlagos tizenéves lány, aki titokban egy alvilági szervezetnek dolgozik. Kisstílű lopások helyett ő nagyobb tétben játszik. Paige egy álomhacker, aki feltöri mások elméjét, és a gondolataikban kutat fontos információk, összeesküvési tervek után. Mindezt pénzért. Egy nap azonban sötét és gonosz erő keríti hatalmába… beláthatatlan következményekkel 
Oxford több évszázada lekerült a térképről, azóta titkos börtönváros, ahol a paranormális bűnözőket tartják fogva egy idegen faj felügyelete alatt. A rephaiták belőlük toboroznak a hadsereget, hogy véghezvigyék titkos tervüket. Paige mentora és kiképzőtisztje Arcturus, a vérhitves, aki halálos ellensége az embereknek. Ahhoz, hogy szabaduljon, be kell törnie mestere elméjébe, és fel kell fedni a titkát…
A The Bone Season trilógia, akár a Mátrix és Az éhezők viadala, korunk nagy sagája. A könyveket immár 24 országban magas előlegért vették meg a legjobb ifjúsági-fantasy kiadók, a történetből készülő filmet a Hobbit stábja készíti, akár az új Twilight is lehet belőle.
Kiadó: Athenaeum 
Kiadás éve: 2013.
Fordította: Juhász Viktor
Oldalszám: 524

Samantha Shannon - A Mímes Rend
Paige a Csontszüret sorozat első kötetének végén kiszabadul a Sheol I brutális világából, de a bajok csak most kezdődnek: sok szökevény még mindig bujkál, őt pedig mind közül a legveszélyesebbnek nyilvánították… Ahogy a Scion mindent látó szeme Paige után fordul, a mímeslordok és mímeskirálynők bandái számára összehívják az Abnormális Unió tanácsát. Jaxon Hall és a Hét Pecsét vezető szerepre készül, de egy végzetes fenyegetés híre terjed a látók között, és mindenhol sötét titkok sejlenek.
Kiadó: Athenaeum 
Kiadás éve: 2015.
Fordította: Juhász Viktor
Oldalszám: 558

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése