Szereplők

Arcturus Mesarthin/Nagymester: Paige mestere és mentora a Sheol I-ben. Arcutus egy rephaita, túlvilágról származó lény. A  rephaiták a túlvilág és az anyagai világ közötti éterben létrejött hasadékok miatt léphettek át a mi világunkba. Arcturus egy titokzatos, kifürkészhetetlen férfi, aki sok fejtörést okoz Paignek. A könyv elején még nehéz eldönteni, hogy melyik oldalon áll, de ahogy haladunk az olvasással, már nem kérdés. A többi rephaitával ellentétben egyre több érzelmet és gyengédséget mutat. A férfi rengeteg titkot őriz, és még sok idő kell, hogy teljes valójában megismerhessük őt teljes valójában. 

A Hét Pecsét tagjai

Fehér Béklyózó - Jaxon Hall: Jaxon a Hét Pecsét tagjainak vezetője, mímes lordja, egy béklyózó, tehát a magához tudja láncolni a szellemeket, akik kérdés nélkül engedelmeskednek neki. Jaxon egy kapzsi, érzéketlen ember, aki csak a képességei miatt tartja magánál az I-4-es szektor tagjait. Szereti eljátszani, hogy odafigyel alkalmazottjai  érzéseire, gondjaira, de valójában csak önmaga és hatalma sorsa érdekli. Nyájassága hamar eltűnik, ha veszélyben érzi a királyságát.


Sápadt Álmodó - Paige Eva Mahoney/Fekete Lepke: Paige a könyv főszereplője, az ő szemszögéből ismerhetjük meg a könyv történéseit. Paige álmodó, tehát képes kilépni az álomplánjából, és befurakodni mások elméjébe, és akár átvenni afölött a hatalmat. A képessége nagyon veszélyes is tud lenni, hiszen ha elveszíti felette az uralmat, akaratlanul ölni is képes. Paige egy igazi lázadó típus, nem véletlen, hogy őt választják Sheol I-ben a rephaiták elleni harc vezetőjének. Jó dolgok is származtak a száműzetéséből, hiszen itt találkozik a Nagymesterrel is, akihez a könyvek során egyre több és kellemesebb, megmagyarázhatatlan érzések fűzik. Paige egy rendkívül erős személyiség, jó harcos, de neki is vannak sebezhető pontjai, ha barátai bajba kerülnek, rá biztosan számítanak. A nagyobb baj is ritkán kerüli el, hiszen mindig mindenkin segíteni akar, ráadásul a szókimondósága is sokak kezét meglendíti. 

Vörös Látomás - Nicklas Alvar Nygård: Nick - akit látomásai segítik az élete során - Paige legjobb barátja a Hét Pecsét tagjai között. Ő talált rá Paige-re, amikor a lány 9 éves volt, és rátámadt egy kopogó szellem. Megmutatta neki, hogy mi is ő valójában, majd 7 év múlva, amikor Paige 16 éves lett, ő mutatta be Jaxonnak. Nick szimpatikus, jó barátja Paignek, sokat tanította a lányt, együtt edzettek az évek során. Nick egy orákulum, aki képes képeket küldeni az éteren át. A férfi mondhatni kettős ügynök, hiszen amellett, hogy a szindikátus tagja volt, a SciSTEK-nél (Scion Speciális Tudományos és Elemző Kutatócsoportja.) is dolgozott orvosként és kutatóként.

Mártír Múzsa - Eliza Renton: Eliza szintén a Hét Pecsét egyik tagja. A lány képessége is igazán sok pénzt hoz Jaxon számlájára: Eliza hagyja, hogy megszállják őt a szellemek, azaz a múzsák, majd ebben az állapotban képes gyönyörű festményeket alkotni. Ezeket elviszik a fekete piacra, majd eladják. A nevében is benne van, hogy mártír, azaz gyakran heteken át nem alszik, csak hagyja, hogy megszállják őt a szellemek, hogy festhessen. Eliza személyiségét a második részben ismerjük meg jobban, hiszen itt nagyobb hangsúlyt fektet az írónő a szindikátus tagjainak bemutatására. A lány úgy tűnik nagy rajongója Jaxonnak, hiszen a férfi megmentette őt a nyomortól, ráadásul aszterfüggő (éteri drog) volt. A férfi befogadta, otthont és biztonságot adott neki. Eliza ezért hűséges a férfihez. 

Fekete Gyémánt - Ezekiel Sáenz: Zeke a különleges, ötödik tagja a szindikátusnak, hiszen a fiú olvashatatlan, azaz összeomlott az álomplánja. A fiú aurája szokatlan volt, narancssárga és vörös közötti, egy fúria aurájának látszott. Ez keltette fel Jaxon figyelmét. A fiú - talán sérülése miatt- visszahúzódó és szerény volt. Néma Harang - Nadine L. Arnett:  Nadine a testvérével, Zekével együtt lépett be a szindikátusba, 6. tagként. A lány egy suttogó: ,,suttogók az érzékelők közé tartoztak – ismerték az éter működését, a szellemek hangját, illatát, ritmusát. Hallották a hangjukat, érezték a vibrálásukat, még akár arra is rá tudták venni őket, hogy érintés nélkül hangszereket szólaltassanak meg." A testvérével ellentétben a lány nem volt se túl kedves, se túl közvetlen. A legtöbbször nagyon komor és mogorva, nem igazán érzi jól magát a szindikátusban.  

Leláncolt Fúria - Danica Panić: Danicára is Nick talált rá, aki Londoban dolgozott mérnökként, egy igazi műszaki zseni. Az ő találmánya a létfenntartó gép, aminek a segítségével Paige több időt tud mások álomplánjában tölteni. A vörös hajú, szeplős lány sem éppen a kedvességéről volt híres, de hát az olyan harcosok, mint amilyenek a Hét Pecsét tagjai voltak, mind megedződtek az évek során. Nashira Sargas: A rephaita népének Vérúrnője. A nő szövetséget kötött Scion Londonnal, hogy tíz évente Csontszüretet tartanak, amikor is több látót és világtalant is begyűjtenek a Sheol I-be. Cserébe azért, hogy a szörnyű és kegyetlen gyilkoló lényektől, az emitáktól megvédjék Scion London lakóit. Nashira egy kegyetlen és nárcisztikus nő, aki mások - szerinte gyengébbek - szenvedésében és gyilkolásában éli ki az örömét. Ő az igazi érzéketlen rephaiták megtestesítője, aki mindent megtesz, hogy elérje ördögi célját, nem számít, hogy mennyi embert és tisztánlátót kell eltaposnia közben. Mondanom sem kell, hogy Pagie-t tekinti a legnagyobb ellenségének.

Liss Rymore: Liss egy jövendőmondó, egy kártyás. Paige a Sheol I-ben találkozik a lánnyal, aki mivel nem teljesítette a kiszabott próbát, sárga kabátos maradt, így harlekinként, azaz mutatványosként dolgozik, ő a kígyóember. Miután elkezdődött a lázadás a Sheol I-ben mondhatni Liss vált az egész lázadás szimbólumává, hiszen Pagie-hez nagyon közel állt az Scion Oxfordban eltöltött idő alatt, és jó barátok lettek. Liss is a lázadás egy alappillére lett, együtt szálltak szembe Nashirával, és a rephaitákkal. 


A csodálatos képekért köszönet Lalának, aki engedélyezte, hogy felhasználjam őket.
Forrás: http://thefourthorder.tumblr.com/tagged/My-art

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése